zaterdag 9 mei 2015

Kan je verliefd worden op een stofje ?.... yes you can !!!!!!

Absoluut.  in mijn geval was het de "bubly" van Michael Miller,  en iets steviger katoentje dat gemakkelijk verwerkt en waar bijna geen krimp in zit.




Maar het zijn  vooral de prachtige kleuren die het voor mij hebben gedaan.  Ik heb er een tijdje moeten op wachten voor de stof uit Amerika hier in ons winkeltje lag maar nu is het eindelijk zo ver.

Je kan ze vinden onder de rubriek "stoffen" bij www.tobyenco.be

Ik had een ruim bemeten stuk genomen omdat katoen nogal eens kan krimpen.  Van sommige merken hou je soms maar 3/4 over van de totale lengte dus heb ik geen risico genomen.

De stof heb ik dan voorgewassen en in de droogkast gedroogd op de hoogste stand en........bijna geen krimp :-)  Super goed nieuws want naast mijn a-lijn kleedje kan ik er nu ook nog een bijpassende handtas van maken !!!!!!




Het kleedje zelf wordt mijn outfit voor ons "moederdag-etente".  En..... het wordt een zomerse "passe partout", want het is zonder mouwen voor de echt zomers dagen....... maar, aangezien er alle kleuren vestjes bij passen wordt het het ideale kleedje om door te dragen bij heel veel gelegenheden........de hele zomer lang ;-)


En de tas is ook een feit :-)







Het patroon is een eigen ontwerp
De stof is de "bubly" van Michael Miller en die kan je hier aankopen
Patroon tas:  Celeste II uit het boek  Mijn Tas


En ik ben weer content !!! :-)