zondag 26 februari 2017

Prachtige collectie met een eigen "swung"



De nieuwe collectie van Améline is weer een schot in de roos......... helemaal mijn ding.  Ik heb me dan ook weer met plezier laten verleiden tot de aankoop van enkele stuks.  Steeds goed, leuk om dragen en een mooie print.  



Aangezien ik graag combineer en de stuks in alle seizoenen wil dragen heb ik besloten om bij dit fantastische bloesje uit de Améline collectie, een fijne katoenen omslagdoek te haken.  Een fijn accessoire dat zowel als driehoek omslagdoek kan gedragen worden, maar omdat het fijn gehaakt is ook als gewone sjaal kan geknoopt worden.



Ik zocht dan ook naar het meest geschikte haakgaren en vond dat HIER.   een prima kwaliteit van 100 % katoen gemerceriseerd,  en de kleur matcht perfect met de tinten uit de print. 

De sjaal is nog maar net opgestart maar ik kan nu al niet wachten dus ik maak hem zo vlug mogelijk af.  

Omdat het resultaat zo mooi is zullen er ook workshops worden georganiseerd in verschillende kleuren.  Heb je interesse en wil je op de hoogte blijven van de workshops ? Ga dan naar de webshop van Toffe Dingetjes en schrijf je links onderaan in voor de nieuwsbrief !!!   



En ik.........ik ga vlug verder haken 😊




Lente in de woonkamer !



Pffffff   wat kan het hier toch slecht weer zijn.  Ik heb lang gedacht dat het boek "50 tinten grijs" over België ging........   het blijkt niet juist te zijn, dat boek gaat blijkbaar over iets anders 😂😂😂  maar...... het had gekund toch ?

Nu ben ik niet het type dat bij de pakken blijft zitten dus als de lente niet buiten komt, dan halen we ze toch gewoon binnen !!


Snel, gemakkellijk..... en je wordt er supervrolijk van 😂

Moeilijk ?  nee hoor;  de lentebloeiers kan je nu overal kopen, in de tuincentra, op de markt, de grootwarenhuizen, bloemenwinkels .............







Gewoon een keuze maken, de pot omwikkelen met wat gekleurd papier, ik nam zijdepapier dat ik nog ergens had liggen maar het kan perfect met een vrolijk stofje, wat inpakpapier, ................  plastic, ...  enfin, met alles zowat.







Schikken op een grote schaal, een mega bord, een dienblad, ... laat je fantasie maar gaan.................





Et voilà: daar prijkt mijn vrolijke lentetuin op de buffetkast in de woonkamer  😊






I love it 💖











zondag 19 februari 2017

Een werkje met een goed gevoel







Ik ben net klaar met een parelsnoer te herstellen voor een klant.  Een eenvoudig maar mooi halssnoertje in echte parels.  Het slotje was echter stuk en het snoer gebroken.  Dat is uiteraard geenenkel probleem;  Ik knoop het met veel plezier terug en voorzie het van een nieuw slotje.





Toen de dochter van de klant mij vroeg of ik het kon herstellen dan heb ik het even bekeken en haar verzekerd dat dit geen enkel probleem was.  Ik keek dan ook raar op toen ze opeens tranen in haar ogen kreeg en me uitvoerig begon te bedanken.  Ik was een beetje verbouwereerd door haar, naar mijn gevoel toch wel wat overdreven, reactie op wat toch een beetje een routineklus is wanneer je wat kent van parels knopen.

Toen ze mijn verbaasde uitdrukking zag vertelde ze me dat dit een parelsnoertje was van haar moeder Haar vader  was nog niet zo lang geleden overleden en dit was een snoertje dat haar moeder van haar vader had gekregen.  Het was echter stuk gegaan.  Op een dag was ze speciaal met dit snoertje naar de grootstad getrokken en bij 3 verschillende juweliers binnen gegaan om te vragen dit te willen herstellen.  Bij geen van de drie vonden ze het nodig deze mevrouw te helpen.  Bij de laatste zaak had men haar verteld dat dit halssnoer echt niets waard was en ze dit niet deden.

Hoe onmenselijk kan men soms toch zijn.  Met welke arrogantie reageert men soms toch zo enorm bot op een vraag.  waar is het beetje begrip en is "waarde" dan alleen maar in centjes uit te drukken ?

Dit halssnoer is vor deze mevrouw meer waard dan alle fortuinen ter wereld.  En zeg nu zelf, het is toch supermooi ?





Juwelen en onderdelen en zo veel meer : www.toffedingetjes.be


zondag 12 februari 2017

Een superleuke sjaal met een mooie naam.



Het wordt stilaan lente en dan willen we uiteraard af van de dikke wollen sjaals en mutsen.   Toch is een sjaal altijd een zeer mooi atribuut dat je outfit "af" maakt.  


Daarom ben ik dan ook stilaan overgeschakeld van wol en zijde naar katoen als grondstof voor de volgende sjaals.

Het nieuwste ontwerp dat ik maakte is dan ook volledig uit katoen.  Het is een hip en trendy maar vooral heel universele  sjaal die zowel door jongeren als door ouderen, door jongens en meisjes en dames en heren kan gedragen worden.

Ik maakte het propotype in kobaltblauw en ben er best tevreden over.  Ik weet nu al dat dit een reeks in vele kleuren zal worden. ! 


De naam is een ode aan de provincie Ningrahar uit Afghanistan.  Heel veel haakwerk in prachtige kleuren en patronen kent immers zijn oorsprong in de Afghaanse cultuur.  


Prachtige kunstwerken gemaakt door echte vakmensen. Voor mezelf heeft het nog een bijkomende betekenis.  Als voogd van ondertussen 10 Afghaanse  minderjarige vluchtelingen die bijna allemaal uit deze provincie komen, is het voor mij een eerbetoon aan de streek van "mijn" jongens.



Je kan de sjaal HIER kopen en via mail is hij uiteraard ook te bestellen in andere kleuren.