Hup ... in mijn recepten gedoken en ja hoor, de Lasagne Classico voldeed in alle opzichten ! Boordevol groenten en een echt "slankrecept" maar toch vol smaak .
Ja hoor, dat wordt het helemaal !!
Aangezien het een recept voor 4 personen is en we vanavond maar met zijn tweetjes zijn..... is er ineens nog een portie voor een avond verder in de week ..... dat is dan mooi meegenomen :-)
Samen de oven in.
Lasagne Classico Comme Chez Denise |
en zo kwamen ze er uit
Ook zin gekregen in een gezonde ovenschotel ? laat me jullie dan het recept verklappen :-)
Lasagne Classico comme chez Denise
Nodig:
|
||
250 g
Rundsvlees, mager, rauw, (tartaar)
|
||
1
hoeveelheid (naar smaak) Zout
|
||
1
hoeveelheid (naar smaak) Peper, zwart
|
||
1
stuk(s) Prei
|
||
1 grote
Wortel
|
||
150 g
Bleekselder
|
||
800 g
Tomaat, uit blik (gepeld), , of in blokjes
|
||
500 g
Tomatensaus, met verse tomaten
|
||
100 ml
Wijn om te koken, (rode)
|
||
1
hoeveelheid (naar smaak) Paprikapoeder
|
||
1
hoeveelheid (naar smaak) Oregano
|
||
1
hoeveelheid (naar smaak) Basilicum, vers
|
||
1
snufje Kristalsuiker
|
||
2
middelgroot/middelgrote Tomaat
|
||
125 g
Harde kaas, 20+
|
||
8
stuk(s) Lasagnebladen
|
||
Bereiding:
Bak de tartaar rul in een antikleefpan. Kruid met zout en peper. Snijd de prei in ringen, de wortel en sellerie in plakjes en voeg ze bij het vlees in de pan. Bak kort mee. Voeg de tomatenblokjes en tomatensaus toe, doe de wijn erbij en laat ca. 15 minuten met de deksel op de pan koken. Breng het geheel op smaak met wat zout, peper, paprikapoeder, verse oregano, v erse basilicum en suiker.
Doe afwisselend een laagje tomaten-tartaarsaus en een laagje lasagnebladen in een ovenschaal (22 cm x 32 cm): sluit af met de saus. Bestrooi de lasagne met de kaas en plaats de schaal in het midden van een op 200 ÂșC voorverwarmde oven. Bak de lasagne in 45 minuten goudbruin (dek na 30 minuten baktijd het gerecht af met aluminiumfolie).
Bak de tartaar rul in een antikleefpan. Kruid met zout en peper. Snijd de prei in ringen, de wortel en sellerie in plakjes en voeg ze bij het vlees in de pan. Bak kort mee. Voeg de tomatenblokjes en tomatensaus toe, doe de wijn erbij en laat ca. 15 minuten met de deksel op de pan koken. Breng het geheel op smaak met wat zout, peper, paprikapoeder, verse oregano, v erse basilicum en suiker.
Doe afwisselend een laagje tomaten-tartaarsaus en een laagje lasagnebladen in een ovenschaal (22 cm x 32 cm): sluit af met de saus. Bestrooi de lasagne met de kaas en plaats de schaal in het midden van een op 200 ÂșC voorverwarmde oven. Bak de lasagne in 45 minuten goudbruin (dek na 30 minuten baktijd het gerecht af met aluminiumfolie).
Ik verdeel alles over twee ovenschotels dus 1x koken en 2 x eten :-)
Smakelijk !!
Mjammie, ziet er heerlijk uit, lasagne is toch al een favoriet hier...
BeantwoordenVerwijderenhmmm die zien er lekker uit
BeantwoordenVerwijderenZiet er superlekker uit!
BeantwoordenVerwijderenIk heb net je blog ontdekt door je berichtje op naaien voor vriendinnen. :-)
Groetjes.
www.handgemaaktdatsmaakt.blogspot.com