zondag 25 maart 2018

Runder Ossobuco "Comme Chez Denise"









Ossobuco, de Italiaanse klassieker die zijn oorsprong heeft in Milaan, wordt normaal gezien gemaakt van kalfsvlees.  Niets belet je uiteraard om eens te gaan voor een goede runderschenkel;  In mijn "comme chez Denise keuken maak ik dus een ossobuco met een twist :-)


Je moet echter wel voldoende tijd uittrekken om dit gerecht te maken want het "slow cooking" proces duur wel even.

Voor de klassieke bereiding rekent men 1 kalfsschenkel per persoon.  Voor de rundebereiding kom je met 1 schenkel wel toe voor 2 personen.




4 personen

INGREDIËNTEN

- 1 bussel krulpeterselie
- 1 teentje knoflook
- 4 tomaten
- 3 doosjes tomato frito van elks 300 ml
- 3 deciliters witte wijn
- 3 wortelen
- 4 selderstengels bleekselder
- 2 dikke uien
- 1 sjallotje
-  scheutje olijfolie
-  2 grote rundersschenkels (3 à 4 cm dik)
-  peper zout
-  bloem
-  verse tijm peterseliestengels
-  Italiaanse kruidenmengeling
- 1 bouillonblokje rundsbouillon


Snij elke schenkel in aan de rand. Dat zal verhinderen dat de lapjes vlees opkrullen tijdens het bakken.

Spoel de schenkels heel kort onder de stromende koude kraan en dep droog met keukenpapier. Kruid het vlees aan beide zijden met peper van de molen en een snuifje zout.

Schep wat bloem in een schaal en wentel er de schenkels even door. Tik alle overtollige bloem van het vlees, want je hebt maar een dun laagje bloem nodig.



Verhit een ruime stoofpot op een matig vuur en doe er een scheut olijfolie in. Bak de schenkels aan beide zijden goudbruin in de hete olijfolie. Doe dat kort en krachtig. Het vlees hoeft binnenin nog niet gaar te zijn.






Haal de pot van het vuur en neem het vlees uit de pan. Zet het bord met vlees even aan de kant.

Neem even de tijd om alle groenten zorgvuldig te snijden. Hoe kleiner je ze snijdt, hoe beter en fijner het resultaat wordt. Pel de uien en snipper ze in hele fijne stukjes. Plet de look tot pulp.  Verwijder de bladeren van de selderstengels en snij de stengels in ultrafijne stukjes. Schil de wortels en snij ook deze in piepkleine blokjes







Zet de pot (met braadvet) waarin je het vlees hebt gekleurd op een zacht vuur en stoof er de groentjes in. Roer regelmatig.




Leg na enkele minuten het vlees op de gestoofde groenten. Giet ook de braadsappen mee in de pot. Schenk er vervolgens de witte wijn bij. Leg er een takje verse tijm op of strooi er een beetje gedroogde tijm over, en voeg wat Italiaanse kruidenmengeling toe.


Ik gebruik de witte wijn van Barefoot superlekkere wijn
De Italiaanse kruidenmengeling van Verstegen is prima voor dit gerecht





















Bindt de peterseliestengels samen en voeg toe aan de stoofpot.





Giet nu de tomato frito erbij, voeg het bouillonblokje toe en laat de schotel 3,5 uur zachtjes sudderen met deksel op de pot



De Tomato Frito van Heinz is echt heel lekker





Ondertussen pel je de tomaten en verwijder je de zaadjes en snij ze in blokjes,  je hakt nu ook de peterselie superfijn

Tien minuutjes voor je het gerecht serveert voeg je de gepelde , ontpitte en in blokjes gesneden verse tomaten toe

Seveer met pasta, rijst, puree, kroketjes, getoomde aardappelen  (frietjes zijn hier minder geschikt ).
en werk af met de peterselie.  Glaasje witte wijn er bij en ......

Smakelijk :-)


Laat je me weten of je dit een leuk artikel vond ?  reageer dan even onder dit bericht met je opmerkingen :-)















Geen opmerkingen:

Een reactie posten